Video nadzor

Obezbedite vaš prostor najsavremenijim sistemom video nadzora

Nudimo samo aktuelne proizvode koji se hvale najnovijim tehnološkim napretkom i poboljšanjima
i obezbeđujemo potpuno zadovoljstvo kupaca i bezbrižnost!

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete najbolji CCTV sistem koji štiti vašu porodicu, dom ili posao .

Ako ste ikada pregledali brošure o nadzornim kamerama za CCTV sa njihovim desetinama opcija, snimaka proizvoda, specifikacijama i različitim cenama, možda ćete biti u iskušenju da to zatvorite i ostavite nadogradnju svog bezbednosnog sistema na još neko vreme.
Veliki izbor CCTV nadzornih kamera i snimača i nagli napredak tehnologije na tržištu mogu biti zastrašujući, što otežava odlučivanje koji će sistem biti najprikladniji za vaš dom ili poslovno okruženje. Da biste prošli kroz preopterećenje informacija, pogledajte ovaj spisak od devet tačaka koji će vam pomoći da najbolje uložite u sistem bezbednosnih kamera za svoje potrebe.

 

 

Jeftino vas može koštati više
Uvek je pametnije uložiti u kvalitetan, mali sistem ulaznog nivoa koji vam omogućava da kasnije dodate još kamera. Ugledne kompanije za proizvodnju opreme za obezbeđenje koje koristimo prilikom ugradnje, imaju širok asortiman kamera i snimaca  uključujući Hikivision, Dahua i Samsung među najboljim brendovima. Još jedna prednost renomiranih brendova je poverenje u njihove garancijske ponude u poređenju s brendiranim kamerama malih trgovaca, koji u najboljem slučaju mogu ponuditi garanciju od godinu dana,.Mi vam pruzamo uslugu profesionalne ugradnje i  opremu poznatih brendova sa 2 godine garancije

Odlučite šta treba da uhvatite na kameri
Ako razmislite šta možete videti svojim očima, teško je naći kameru koja će je moći oponašati. Napredak tehnologije znači da današnje kamere nude niz uglova, a neke čak pružaju 360 stepeni vid i funkcionišu u različitim uslovima osvetljenja.
Razmislite šta treba da vidite na kameri.
To će vam pomoći da odlučite koji tip kamere i koje su vam različite funkcije fotoaparata potrebne.
Da li želite da kamera može videti vozilo ispred prednje kapije za prolaz ili pešaka koji zvoni zvonom?

 

Objašnjena dužina i širina sočiva
Može izgledati zbunjujuće za razumevanje tehničkih karakteristika izbora veličine sočiva i stepena širokog ugla prilikom izbora CCTV kamera.
Za svaki milimetar veličine sočiva važi pravilo da je to tako daleko u metrima kamera će moći da vidi svoj objekat (fokusna dužina). Stepen širokokutnog sočiva određuje vidno polje i skratiće žarišnu dužinu kako se ugao širi.
Na primer, osnovni objektiv od 4 mm sa širokim uglom od 60 stepeni efikasno će identifikovati ljudsku metu do 4 metra, ali neće imati dovoljno dometa da vidi imanje komšije levo ili desno.

Kamere za skladištenje i podatke CCTV kamere mogu da se povežu na vašu kućnu ili poslovnu mrežu putem internetskog protokola (IP) kako bi se oglasio alarm o kršenju sigurnosti i prenijeli podatke poput slika u kontrolni centar provajdera bezbednosti putem širokopojasne veze, kao što su bežična, GSM ili ADSL.
HD kamerama će trebati veća propusnost i bolja internetska veza i mogu biti gladni podataka prilikom pristupa fidu na mobilnim uređajima, kao i potrebni viši nivoi memorije kako bi se zadržao kvalitetniji film visoke rezolucije, što će značiti veće veličine datoteka.

Analogni vs HD ili IP?
Konačno, kvaliteta slike koja vam je potrebna od fotoaparata pomoći će vam da odlučite da li da kupujete povoljnije analogne fotoaparate ulaznog nivoa ili da biste umesto toga trebali da koristite visoke rezolucije (HD) ili IP kamere.
Osnovna analogna kamera nudi sliku niske rezolucije, dok HD kamere mogu snimati oštre slike visoke rezolucije pogodne za prepoznavanje brojeva i znakova. Ako će vam biti potrebni snimci u pravne ili istražne svrhe, veća rezolucija nudi daleko bolju sliku koja se može digitalno zumirati uz zadržavanje kvaliteta slike. Prednost zumiranja je ta što se ova obaveštajna informacija može podeliti sa policijskim istražiteljima i kompanijama za obezbeđenje. IP kamere su takođe odlične za prepoznavanje lica i prepoznavanje licenčnih tablica (LPR).

Pozicioniranje je sve
Znanje gde da postavite kamere je vrlo važno jer je imati najbolje kamere koje su loše pozicionirane jednako je dobro kao i kada nemate kamere. Razmišljajući o tome, razmislite o topografiji svog doma. U idealnom slučaju, pokrivanje celog obima objekta kamerama pružaće sigurnost sistema ranog upozoravanja – ako je kamera povezana na spoljašnje zrake – i mogućnost ispitivanja bezbednosnih kršenja bez gledanja kroz prozor.

Svetla, kamera, akcija!
CCTV nadzorne kamere mogu snimati boju tokom dana, ali noću, osim ako nije postavljeno dovoljno podržavajućeg osvetljenja ili se odlučite za noćni raspon boja fotoaparata, prelaze na crno-bele. Važno je obezbediti podršku spoljne rasvete, kao što je LED lampica, za definisanje boja, tako da se može napisati smislen izveštaj o obaveštajnim podacima koji opisuju, na primer, boju vozila i odeće uljeza. Kamere sa slabim osvetljenjem su dostupne, ali daleko su skuplje, pa je korišćenje osvetljenja isplativije.

Shvatite sve troškove
Odabir ispravnog tipa CCTV nadzorne kamere samo je deo procesa kupovine. Takođe morate uzeti u obzir troškove snimača i perifernih uređaja kao što su kablovi, konektori, neprekidno napajanje strujom i trošak rada i puštanja u rad jedinice. Profesionalci vam mogu pomoći tako što ćete odgovoriti na sva pitanja koja imate i čak naznačiti pitanja koja možda niste pomislili.

Zatražite savjet stručnjaka za bezbednost
Pre nego što odaberete CCTV nadzornu kameru, potražite savet bezbednosnog stručnjaka.
Oni će moći da procene vašu nekretninu i pokažu vam snimljene snimke sa različitih vrsta kamera, što će vam omogućiti da dobijete potpunu sliku o kvalitetu i cenama pre nego što se odlučite na odluku.
Proverite veb stranicu profesionalnog pružaoca usluga za sveobuhvatne savete i savete koji će vam pomoći da saznate o ukupnim troškovima kupovine i instaliranja kamera na početku, kako ne biste kasnije izbegli iznenađenja.
Tu smo za vas  dostupni da vam pomognemo u vezi sa bilo kojim pitanjima vezanim za CCTV nadzor, kamere, daljinskog monitoringa itd.,