Interfoni

ŠTA JE INTERFONSKI SISTEM ?

Interfonski sistem je dvosmerni komunikacioni elektronski uređaj koji sadrži sklopove za prenos i prijem audio i / ili video prenosa.

Pojavom ćelijske komunikacije, digitalnih telefonskih sistema i drugih komunikacionih uređaja, upotreba interfona je opala. Međutim, još uvek postoji puno aplikacija u kojima ovi uređaji i dalje rade bolje od bilo čega drugog. Dostupna je vrlo široka paleta sistema kako je definisano u nastavku:

Bežični interfoni: U aplikacijama gde se žice ne mogu pokretati, koristi se bežični sistem. Postoji širok spektar dvosmernih bežičnih komunikacionih uređaja koji uključuju uređaje kao što su ručni radio, bežični pozivni sanduci na otvorenom, kao i tradicionalni desktop uređaji. Opseg koji će ove jedinice preneti varira u velikoj meri u zavisnosti od korišćene bežične tehnologije..

Izbor video interfona svodi se na vaš budžet i funkcije koje su vam potrebne koje odgovaraju tom budžetu
Neki video interfonii imaju memoriju slika koja u sigurnosne svrhe čuva snimke posetilaca na vašim vratima. Vrhunski sistemi imaju funkcije kao što su pomeranje / naginjanje / zumiranje kamere, širokokutni pogled koji vam omogućava da vidite više ljudi kako stoje na vratima.

Ako birate bežični video interfon, imajte na umu da je navedeni opseg signala zavisi od lokacije, što znači da možete videti između jedinice vrata i monitora. Kada dodate zidove ili druge prepreke, ovaj opseg će znatno pasti, tako da nemojte računati na to da će signal biti idealan.

Ako vam je potrebna pomoć u određivanju koji sistem odgovara vama, uvek možete nazvati i zatražiti razgovor sa nekim od naših stručnjaka za proizvode koji će vam pomoći da odaberete pravi.

 

Žični interfonski sistemi:

Kada možete da vodite žice između lokacija, žičani sistem vam može pružiti malo više privatnosti i eliminisati moguće smetnje iz susednih sistema. Postoje različiti tipovi žica kao što su dvožični zaštićeni ili Cat-5/6 koji se mogu koristiti sa ovim sistemima. Ako razmišljate o video sistemu, možda je najbolje rešenje ožičena jedinica.

Žični interfonski sistem koji odaberete zavisi od toga želite li samo jednostavnu komunikaciju od tačke A do tačke B ili imate naprednije potrebe. Osnovni dvožični sistemi koje imamo uključuju glavnu stanicu koja vam omogućava pozivanje jedne ili više podstanica, ali ne i između podstanica. Cat-5 sistemi omogućavaju vam da pozivate sa bilo koje stanice na bilo koju drugu stanicu, plus što obično imaju naprednije funkcije..Najzastupljeniji interfonski sistem koji ugradjujemo je domaće proizvodnje ELFON .

 

Video interfon: Oni obično imaju jedinicu koja ima kameru, zvučnik i taster koji ide na ulazna vrata, kao i unutrašnju monitor jedinicu koja može komunicirati sa ulaznom jedinicom. Neki sistemi mogu interno da imaju više video monitora. S obzirom na poteškoće slanja video zapisa preko mreže na vrlo velikoj udaljenosti bez ometanja, većina dostupnih jedinica je ožičena.

Interfoni za stan: Ovaj tip sistema ima ulaznu jedinicu na ulaznim vratima, a zatim svaki stan ili stan ima jednu ili više jedinica koje mogu razgovarati s vratima i eventualno vidjeti posjetitelja, ili pak na vratima zazvoni mobilni telefon . Posetilac jednostavno pritisne tačno dugme za stan sa kojim želi da razgovara, a stanar može da odgovori, a zatim pritisne dugme da otključa vrata. Isto tako mogu se integrisati i koristiti dodatne kamere  kao i razni alarmi senzori.Najzastupljeni sistemi koje ugrađujemo su Dahua i Hikvision.

 

Ako vam je potrebna pomoć u izboru sistema, samo pozovite naše stručnjake za proizvode a  i mi ćemo vam pomoći da odaberete pravi sistem za vas.